Flag

Čokoládový veniec

12 ks
Stredne náročné
40
chutný kysnutý koláč
Zloženie
Príprava
Náš tip
Múčnik je možné zamraziť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 mlmlieko vlažné
120 gmaslo
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
2 zarovnaná PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
100 gcukor
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Na náplň
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
75 gmaslo
75 gcukor práškový
Na ozdobenie
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
papier na pečenie
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zahrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, škrobom, cukrom a trstinovým cukrom. Pridáme mlieko s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne polevy nalámeme do kastrólika a vo vodnom kúpeli ich rozpustíme. Pridáme maslo, cukor a vymiešame dohladka.

3
Picture - Schokowirbel-Step-01 ausschnitt_0.jpg

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou valčeka vyvaľkáme plát 40 x 30 cm a rovnomerne ho potrieme náplňou. Plát po dlhšej strane zrolujeme a po dĺžke ostrým nožom rozkrojíme (obr. 1).

4
Picture - Schokowirbel-Step-02 ausschnitt_0.jpg

Oba pruhy zapletieme (obr. 2) a vytvoríme veniec a nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Múčnik posypeme práškovým cukrom a podávame vlažný alebo vychladnutý.

Náš tip

  • Múčnik je možné zamraziť.