Flag

Dvojfarebný jahodovo-egrešový džem

asi 3 poháre
Jednoduché
25
Skutočná letná lahôdka so zníženým obsahom kalórií vďaka Želírovaciemu cukru so stéviou Dr. Oetker. Vyskúšajte!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Máte viac jahôd než egrešov? Jednoducho vymeňte egreše za jahody a jahody za egreše a ďalej postupujte podľa receptu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
200 gjahody očistené
1 zarovnaná KLFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 balíčekŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
500 gegreše očistené
150 mlvoda
1 zarovnaná KLFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Vo väčšom hrnci rozmixujeme jahody. Pridáme pomarančovú kôru a 1/3 Želírovacieho cukru so stéviou a dôkladne premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne  minút. Na tanierik kvapleme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do tretiny pohárov. Necháme najmenej 40 minút chladnúť.

2

Egreše vložíme do hrnca, pridáme 150 ml vody, privedieme do varu a povaríme asi 10 minút. Necháme schladnúť a zmes prepasírujeme cez sitko alebo plátno. Odvážime 500 g egrešového rozvaru a pripravíme džem rovnako ako jahodový so zvyšnými 2/3 Želírovacieho cukru so stéviou.

3

Hotový egrešový džem nalejeme na vychladnutý jahodový až po okraj a poháre dôkladne uzavrieme viečkami. Poháre neotáčame!

Náš tip

  • Máte viac jahôd než egrešov? Jednoducho vymeňte egreše za jahody a jahody za egreše a ďalej postupujte podľa receptu.