Flag

Krevetový silvestrovský koláč

asi 12 porcí
Stredne náročné
85
slaný párty koláč
Zloženie
Príprava
Náš tip
Krevety môžeme nahradiť krabími tyčinkami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
300 gkrevety mrazené
100 gcibuľka jarná
3 ksvajce
150 gsmotana kyslá
1 zarovnaná PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 zarovnaná PLkečup
3 PLmlieko
1 zarovnaná KLsoľ
Na cesto
300 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KLsoľ
1 ksvajce
200 gstrúhaný syr
125 mlmlieko
100 mlolej
2 PLmrazená zmes sekaných byliniek
2 PLmúka hladká
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formička na vykrajovanie
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
1

Na prípravu náplne necháme krevety rozmraziť.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím. Pridáme soľ, vajce, syr, mlieko a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 40 minút kysnúť.

3

Cibuľku umyjeme, nakrájame na malé krúžky a vložíme do misy. Pridáme vajcia, kyslú smotanu, škrob, kečup, mlieko a soľ a metličkou vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame krevety.

4

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a ¾ cesta vložíme do vymastenej formy. Cesto roztiahneme po dne a okrajoch formy a dobre pritlačíme. Na cesto nalejeme náplň. Zvyšné cesto premiesime s bylinkami a múkou a vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm. Formičkou vykrájame rôzne tvary, ktoré rozložíme na koláč. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Koláč necháme vychladnúť. Do podávania uchovávame v chladničke.

Náš tip

  • Krevety môžeme nahradiť krabími tyčinkami.