Flag

Ríbezľové želé s rebarborou

asi 4 poháre
Stredne náročné
25
osvieženie na letné dni
Zloženie
Príprava
Náš tip
Sekt môžeme nahradiť 100 ml bieleho vína suchého.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
asi 700 gríbezle červené (400 ml šťavy)
asi 700 grebarbora (350 ml šťavy)
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kgcukor
100 mlsekt
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Vo veľkom hrnci premiešame obe šťavy. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme, prilejeme sekt a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Sekt môžeme nahradiť 100 ml bieleho vína suchého.