Flag

Višňový džem so slivovicou

asi 3 poháre
Jednoduché
25
na zlepšenie nálady
Zloženie
Príprava
Náš tip
Miesto slivovice môžeme použiť ríbezľovú šťavu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
900 gvišne očistené a odkôstkované
40 mlslivovica
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu 2/3 višní ponorným mixérom rozmixujeme a zvyšok nakrájame na polovice. Vložíme do väčšieho hrnca, pridáme slivovicu, vanilkový cukor a dobre premiešame s želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Miesto slivovice môžeme použiť ríbezľovú šťavu.