Flag

Zeleninové tortičky

12 ks
Jednoduché
70
vegetariánske
Zloženie
Príprava
Náš tip
Mrkvu možno nahradiť tekvicou a dochutiť podľa chuti bylinkami a korením.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KLsoľ
1 zarovnané KLcukor
150 mlvoda (vlažná)
2 PLolej
Na náplň
300 gmrkva
300 gcuketa
2 PLolej
0,5 KLsoľ
štipkakorenie čierne mleté
125 gtvarohový bylinkový syr
1 zarovnaná KLGustin bezgluténový Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne mrkvu aj cuketu očistíme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci zahrejeme olej, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme a asi 5 minút podusíme. Syr zmiešame so škrobom, pridáme ku zelenine a krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu pomocou valčeka vyvaľkáme placky s priemerom asi 10 cm a vyložíme nimi košíčky vo forme. Do vytvorených košíčkov nanesieme náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Tortičky podáváme vlažné.

Náš tip

  • Mrkvu možno nahradiť tekvicou a dochutiť podľa chuti bylinkami a korením.