Flag

Višňovo-jablkový džem so škoricou

asi 4 poháre
Stredne náročné
20
Ako stvorený do palaciniek!
Zloženie
Príprava
Náš tip
100 g višní môžeme nahradiť 100 ml griotky
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na džem
600 gvišne umyté a odkôstkované
400 gjablká umyté, olúpané a nadrobno nakrájané alebo nastrúhané
štipkaškorica mletá
1150 gcukor
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Do veľkého hrnca vložíme višne, jablká, škoricu a kyselinu citrónovú. Obsah balíčka Gelfixu Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Potom odstavíme zo sporáku.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a necháme asi 5 minút stáť na viečku.

Náš tip

  • 100 g višní môžeme nahradiť 100 ml griotky