Na prípravu džemu vložíme do hrnca ¾ jahôd a rozmixujeme ich tyčovým mixérom na pyré. Pridáme zvyšné jahody nakrájané na kúsky. Zmiešame ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker (10 g) s 2 polievkovými lyžicami cukru a pridáme k jahodovej zmesi. Zmes za stáleho miešania privedieme do varu a asi 1 minútu dôkladne povaríme.
Pridáme zbytok cukru a škoricu a privedieme opäť do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme 5 minút.
Džem odstavíme a pridáme kyselinu citrónovú.
Urobíme skúšku tuhnutia. Na tanierik kvapneme 1-2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame do džemu ešte 1 zarovnanú lyžičku Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.
Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Pre bezpečné uchovanie džemov a marmelád odporúčame po skončení varu pridať 1/2 balíčka Pomôcky na konzervovanie Dr. Oetker alebo džemy a marmelády sterilizovať.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie