Flag

Aspikové tortičky s tuniakom

8 porcií
Jednoduché
30
s olivami
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na aspik
1 balíčekŽelatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
500 mlvoda
hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok
10 kscherry rajčiny
3 ksvajce (uvarené na tvrdo)
1 balíčekmozzarella
1konzerva tuniak vo vlastnej šťave
bazalka čerstvá
soľ
Ešte potrebujeme
silikónová forma na muffiny alebo sklené mištičky
Picture - Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
1

Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút.

2

Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.

3

Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčinky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť.

4

Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

5

Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom.