Flag

Brusnicový džem s trstinovým cukrom

asi 5 poháre à 320 ml
Jednoduché
40
Originálny domáci džem pripravený z brusníc, trstinového cukru s Pektínom Dr. Oetker. Rýchlo a jednoducho! Recept pripravila foodblogerka LaPetit.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto čerstvých brusníc môžeme použiť aj mrazené.
Náš tip
Na prípravu džemu je možné použiť repný (biely) cukor.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgbrusnice (umyté)
100 mlcitrónová šťava
0,5 KLškorica mletá
3 ksklinček
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkyPektín Dr. Oetker
500 gcukor trstinový
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca brusnice pridáme citrónovú šťavu, škoricu a klinčeky a asi 10 minút na miernom ohni povaríme. Potom vyberieme klinčeky, odstavíme a čiastočne zmes ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme kyselinu citrónovú a ½ balíčka Pektínu zmiešaného s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečkac

Náš tip

  • Namiesto čerstvých brusníc môžeme použiť aj mrazené.
  • Na prípravu džemu je možné použiť repný (biely) cukor.