Flag

Citrónovo-makový chlebíček

asi 12 porcií
Jednoduché
70
Šťavnatý chlebíček s makom, citrónovým trstinovým cukrom, citrónovou kôrou a citrónovou polevou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
230 gcukor práškový
1 balíčekTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
80 gmaslo rozpustené
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
šťava z 1 citróna
170 gmúka hladká
10 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
Na polevu
1 balíčekPoleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
3 PLvoda
Na ozdobenie
citrón chemicky neošetrený na plátky
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme maslo, smotanu, kôru, šťavu a múku zmiešanú s makom, kypriacim práškom a soľou a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Chlebíček necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.

3

Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a potrieme ňou povrch chlebíčka.

4

Dozdobíme plátkami citróna.