Flag

Citrusová marmeláda s levanduľou

asi 4 poháre
Stredne náročné
45
chuť Provensálska
Zloženie
Príprava
Náš tip
Marmeláda s kvietkami levandule sa hodí na čerstvé pečivo, do tort a rolád. Vyšľahaním pár lyžíc marmelády so studeným mliekom a kopčekom zmrzliny vytvoríme lahodný osviežujúci shake.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gpomarančový dielik
500 gcitrónový dielik
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kgcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
citrónová kôra (z 1 chemicky neošetreného citróna)
1 zarovnaná KLlevanduľa sušená alebo čerstvá
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu marmelády vložíme do veľkého hrnca filetky z pomarančov a citrónov. Pridáme obsah balenia Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru, vanilínový cukor, kyselinu citrónovú, citrónovú kôru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pridáme levanduľu a odstavíme.

3

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL čerstvo uvarenej marmelády. Ak je po vychladnutí marmeláda málo tuhá, vmiešame ešte 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

4

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzatvoríme viečkom, poháre obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.


Šúpanie citrusov na dieliky: ostrým nožom orežeme po celom obvode pomarančovú a citrónovú kôru až na dužinu. Pozdĺž bielej šupky vykrajujeme plátky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.

Náš tip

  • Marmeláda s kvietkami levandule sa hodí na čerstvé pečivo, do tort a rolád. Vyšľahaním pár lyžíc marmelády so studeným mliekom a kopčekom zmrzliny vytvoríme lahodný osviežujúci shake.