Flag

Čokoládová torta s jahodami

asi 8 porcií
Jednoduché
110
Originálna čokoládová torta s Holandským kakaom Dr. Oetker a jemným krémom zo Zlatého klasu Premium Dr. Oetker. Skutočne sviatočná!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch torty môžeme poliať Polevou tmavou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksbielok
2 ksžltok
2 zarovnané PLcukor
2 zarovnané PLmúka polohrubá
0,33 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na krém
100 gčokoláda horká
2 balíčkyPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 mlmlieko
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
200 gmaslo zmäknuté
180 gcukor práškový
1 KLAróma rumová Dr. Oetker
3 PLdžem jahodový
300 gjahody čerstvé
Na ozdobenie
100 gjahody čerstvé
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C


(25 minut každý korpus)

2

Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme jahodami. Tortu odložíme do chladničky.

Náš tip

  • Povrch torty môžeme poliať Polevou tmavou Dr. Oetker.