Flag

Čokoládový veľkonočný baranček

1 ks
Stredne náročné
20
veľkonočná klasika
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
125 gmaslo alebo margarín
130 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 ksvajce
130 gmúka hladká
štipkasoľ
0,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
50 gčokoláda mliečna nastrúhaná
50 gorechy lieskové nasekané
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
50 gorechy lieskové nasekané
1 balenieTubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na barančeka
stužka
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 50 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a polejeme polevou rozohriatou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí barančeka dozdobíme tubičkami a stužkou.