Flag

Čučoriedkové soufflé

6 porcií
Jednoduché
60
Jedinečné, chrumkavé a nadýchané sú malé čučoriedkové múčniky ochutené Finesse citrónovou kôrou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Vychladnuté soufflé môžeme dozdobiť šľahačkou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gčučoriedky
70 gcukor
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
4 ksžltok
4 ksbielok
20 mlcitrónová šťava
soľ (2 štipky)
Na ozdobenie
50 gčučoriedky
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
6 kszapekacia misa (Ø 9 cm)
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vymiešame roztlačené čučoriedky s cukrom, kôrou, žĺtkami a citrónovou šťavou. V inej mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Sneh z bielkov zľahka vmiešame do ovocnej zmesi. Cesto nanesieme do maslom vymastených a cukrom vysypaných mištičiek a položíme ich na plech na pečenie. Do plechu nalejeme horúcu vodu tak, aby boli mištičky do polovice ponorené. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Soufflé ozdobíme čučoriedkami a posypeme práškovým cukrom. Podávame najlepšie teplé.

Náš tip

  • Vychladnuté soufflé môžeme dozdobiť šľahačkou.