Flag

Čučoriedkový naked cake s citrónovým krémom

asi 8 porcií
Jednoduché
65
Lahodná čučoriedková torta s citrónovým krémom Lemon Curd a Zlatým klasom Originál Dr. Oetker bude ozdobou každej oslavy!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Náčinie
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 18 cm)

Zloženie

Na cesto
6 ksbielok
štipkasoľ
6 ksžltok
180 gcukor
0,5 KLFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
165 gZlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
Na krémovú náplň
5 ksbielok
250 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
250 gmaslo zmäknuté
250 gLemon curd - Citrónový krém
100 gčučoriedky
Na ozdobenie
25 gčučoriedky
listy medovky
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a kôrou do peny. Pridáme Zlatý klas a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi dohladka. Cesto rozdelíme do vymazaných a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme a každý potrieme citrónovým krémom.

3

Na prípravu krému v mise nad parou asi 3 minúty šľaháme bielky s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Odstavíme z pary a ešte asi 5 minút šľaháme. Potom zašľahávame po kúskoch maslo na strednom stupni dohladka. Krémom natrieme všetky korpusy a nerovnomerne na ne rozdelíme čučoriedky. Potom korpusy uložíme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou presahujúceho krému.

4

Vrch torty ozdobíme čučoriedkami, citrónovým krémom a lístkami medovky. Tortu uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Náš tip