Flag

Dvojfarebné jablkové rezy

asi 24 porcií
Stredne náročné
70
100% Prírodné kakao Dr. Oetker dodá prirodzenú plnú kakaovú chuť a vôňu
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
2 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
200 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
200 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
4 PLmlieko
2 PLPrírodné kakao Dr. Oetker
Na náplň
8jablka
3 zarovnaná PLcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
50 ghrozienka
Na polevu
1 PLrum
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovicu a jednu časť zafarbíme kakaom. Tmavé cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

2

Na prípravu náplne jablká olúpeme a na hrubom strúhadle rovnomerne nastrúhame na tmavé cesto. Jablká posypeme cukrom, vanilkovým cukrom a hrozienkami. Svetlé cesto vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne ním jablká prikryjeme. Na niekoľkých miestach svetlé cesto poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

3

Koláč necháme vychladnúť.

4

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a vmiešame do nej rum. Vychladnutý koláč ňou polejeme a necháme polevu stuhnúť. Potom nakrájame koláč na rezy.