Flag

Džem z pečených hrušiek s korením

8 pohárov à 300 ml
Jednoduché
60
Chutný džem z plodov jesene si rýchlo a jednoducho pripravíte aj Vy s Pektínom Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka LaPetit.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
2 kghrušky zrelá ( olúpaná a nakrájaná na malé kocky)
1 zarovnaná KLškorica mletá
10 ksklinček
2 ksbadián
štipkamuškátový oriešok mletý
100 mlcitrónová šťava
50 mlrum
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekPektín Dr. Oetker
700 gcukor
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu hrušky rozložíme na plech. Posypeme škoricou. Pridáme klinčeky, badián a muškátový oriešok a vložíme do rúry piecť na 175 °C asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť, vyberieme klinčeky a badián. Polovicu hrušiek vložíme do hrnca a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Pridáme zvyšné hrušky, citrónovú šťavu, rum, kyselinu citrónovú a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.