Flag

Extra džem z pečených hrušiek s korením

4 poháre à 300 ml
Jednoduché
60
Chutný džem z plodov jesene si rýchlo a jednoducho pripravíte aj Vy s Gelfixom Extra 2:1 Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka LaPetit.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kghrušky zrelá (olúpaná a nakrájaná na malé kocky)
1 zarovnaná KLškorica mletá
5 ksklinček
1 ksbadián
štipkamuškátový oriešok mletý
50 mlcitrónová šťava
30 mlrum
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukor trstinový
2 zarovnané KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
4 kspoháre s viečkami
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na prípravu džemu hrušky rozložíme na plech. Posypeme škoricou. Pridáme klinčeky, badián a muškátový oriešok a vložíme do rúry piecť na 175 °C asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť, vyberieme klinčeky a badián. Polovicu hrušiek vložíme do hrnca a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Pridáme zvyšok hrušiek, citrónovú šťavu, rum, kyselinu citrónovú a Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.