Flag

Grapefruitovo-banánový džem

asi 5 pohárov à 200 ml
Stredne náročné
45
Vynikajúci džem s jemnou chuťou grepov a banánov si môžete doma pripraviť aj Vy s Želírovacím cukrom Extra 2 : 1 od Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Filetovanie citrusov: ostrým nožom okrájame kôru z celého obvodu plodu až po dužinu. Pozdĺž bielej šupky vykrajujeme kúsky tak, aby sme získali čistú dužinu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gdužina z ružových grepov očistená (cca 3 ks)
250 gbanany olúpané
300 mlpomarančový džús 100%
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu grapefruity olúpeme, odstránime bielu šupku a vykrajujeme čistú dužinu. Odvážime 500 g. Banány olúpeme a nakrájame na malé kúsky.

2

Ovocie v hrnci dobre premiešame s pomarančovým džúsom. Pridáme želírovací cukor a kyselinu citrónovú. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

3

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Filetovanie citrusov: ostrým nožom okrájame kôru z celého obvodu plodu až po dužinu. Pozdĺž bielej šupky vykrajujeme kúsky tak, aby sme získali čistú dužinu.