Flag

Grilované vanilkové černice a čučoriedky s karamelovým cukrom

4 porcie
Stredne náročné
40
ovocný sen
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ovocie môžeme ľubovoľne meniť podľa sezóny, výborne sa hodia banány alebo ananás. Po grilovanej večeri na záhradke alebo terase prekvapte na záver grilovaným dezertom. Všetko si pripravte vopred a potom už len dogrilujte. Určite zožnete pochvalu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
4 ksžltok
100 gcukor práškový
250 gčernice a čučoriedky
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
zapekacia misa
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Smotanu nalejeme do kastrólika a ohrievame na miernom ohni. Pridáme vanilkovú pastu a privedieme do varu. Odstavíme a necháme asi 20 minút stáť.

2

Žĺtky s cukrom šľaháme v miske metličkou do zhustnutia a pridávame po malých častiach do smotany. Opäť privedieme pozvoľna do varu, až kým krém zhustne. Potom ihneď postavíme kastrólik do studenej vody a občas premiešame, až kým krém vychladne.

3

Černice a čučoriedky naukladáme do zapekacej misky, zalejeme krémom a necháme asi hodinu v chladničke odležať.

4

Pred podávaním posypeme trstinovým karamelovým cukrom a necháme pod grilom zapiecť, až kým sa cukor skaramelizuje (asi 200 °C, 30 minút). Podávame horúce alebo mierne vychladnuté.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Náš tip

  • Ovocie môžeme ľubovoľne meniť podľa sezóny, výborne sa hodia banány alebo ananás. Po grilovanej večeri na záhradke alebo terase prekvapte na záver grilovaným dezertom. Všetko si pripravte vopred a potom už len dogrilujte. Určite zožnete pochvalu.