Flag

Jablkové želé s kúskami hrušiek

asi 3 poháre
Jednoduché
30
raňajková špecialita
Zloženie
Príprava
Náš tip
Aby boli kúsky hrušiek v želé rovnomerne rozložené, počas chladnutia poháre niekoľkokrát otočíme.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 balenieVanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
800 mljablková šťava
200 ghrušky (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukor
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme dreň.

2

Vo väčšom hrnci premiešame šťavu s kúskami hrušiek a vanilkovou dreňou.

3

Obsah balíčka Gelfixu zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Potom ju odstavíme.

4

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

5

Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Aby boli kúsky hrušiek v želé rovnomerne rozložené, počas chladnutia poháre niekoľkokrát otočíme.