Flag

Jahodovo-figový džem

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Jahodovo-figový džem na všestranné použitie, ktorý si pripravíte rýchlo a jednoducho s pomocou Želírovacieho cukru so stéviou Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
350 gjahody (očistené a nakrájané na malé kúsky)
350 gfigy (očistené a nakrájané na malé kúsky)
1 balíčekŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na prípravu džemu vložíme ovocie do hrnca. Pridáme Želírovací cukor so stéviou, vanilkovú pastu a kyselinu a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme aspoň 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.