Flag

Jahodovo-rebarborový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
90
Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Rebarboru môžete jednoducho nahradiť jablkami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka špaldová
50 gmandle mleté
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
70 mljavorový sirup
100 gmaslo zmäknuté
100 mlolej
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na obloženie
200 gjahody , očistené a nakrájané na kúsky
500 grebarbora , očistená a nakrájaná na kocky
2 balíčkyTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 26 cm)
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s mandľami, sódou a citrónovou kôrou. Pridáme sirup, maslo, olej a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Asi 90 % cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a rovnomerne pritlačíme ku dnu.

2

Jahody a rebarboru dáme na cesto. Na povrch nadrobíme zvyšné cesto a posypeme citrónovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Pred podávaním môžeme koláč zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Náš tip

  • Rebarboru môžete jednoducho nahradiť jablkami.