Flag

Jahodovo-ríbezľový sirup

asi 2000 mililitrov
Jednoduché
40
Pravé letné osvieženie z ovocia z vlastnej záhradky. Chutný domáci sirup si môžete jednoducho pripravit aj Vy pomocou Sirupfixu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gjahody očistené a rozmixované
500 gríbezle červené očistené a rozmixované
500 - 600 mlvoda
1000 gcukor
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na prípravu sirupu jahody a ríbezle vložíme do hrnca a rozmixujeme a pridáme 500 – 600 ml vody. Privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme 5 až 10 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor zmiešaný so Sirupfixom, dôkladne rozmiešame a odložíme na noc do chladničky.

2

Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.