Flag

Jahodovo-ružový sirup

asi 1700 mililitrov
Jednoduché
40
Jedinečná kombinácia voňavých ružových lupeňov a šťavnatých jahôd. Chutný sirup si môžete pripraviť aj Vy so Sirupfixom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1000 gjahody očistené a rozmixované
100 mlvoda
20 kskvety ruže chemicky neošetrené
2 kslimetka chemicky neošetrené
200 mlvíno ružové
1000 gcukor
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca rozmixujeme a pridáme vodu. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 až 10 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme lupene z kvetov ruží, šťavu z limetiek, víno a cukor zmiešaný so Sirupfixom. Dôkladne premiešame kým sa cukor nerozpustí a odložíme na noc do chladničky.

2

Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.