Flag

Kakaový baranček

12 porcií
Jednoduché
90
Tradičný baranček nesmie chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Vyskúšajte voňavého barančeka s Holandským kakaom a Trstinovým cukrom citrónovým Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch barančeka môžeme pocukrovať alebo poliať Polevou tmavou alebo svetlou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Náčinie
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na barančeka

Zloženie

Na cesto
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
30 gHolandské kakao Dr. Oetker preosiate
1 balíčekTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
5 ksžltok
200 gcukor práškový
200 gmaslo zmäknuté
bielok
štipkasoľ
280 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku zmiešame smotanu s kakaom a trstinovým cukrom a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Potom zašľaháme smotanu s kakaom. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Barančeka necháme asi 20 minút vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.

Náš tip

  • Povrch barančeka môžeme pocukrovať alebo poliať Polevou tmavou alebo svetlou Dr. Oetker.