Flag

Klasický ríbezľový džem s čerešňami

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
30
zo záhradných plodov
Zloženie
Príprava
Náš tip
Šťavu z ríbezlí môžeme pripraviť pomocou odšťavovača z ca 1 kg ríbezlí, alebo ju nahradíme ríbezľovým džúsom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
600 mlšťava z červených ríbezlí
400 gčerešne odkôstkované
1 balíčekŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu zmiešame v hrnci šťavu s čerešňami. Pridáme želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených poháro až po okraj. Poháre uzavrieme dôkladne viečkami a obrátime na 5 minút hore dnom.

Náš tip

  • Šťavu z ríbezlí môžeme pripraviť pomocou odšťavovača z ca 1 kg ríbezlí, alebo ju nahradíme ríbezľovým džúsom.