Flag

Letný ovocný dezert

asi 12 ks
Stredne náročné
45
Osviežujúci múčnik na horúce letné dni s ľahkým krémom s kyslou smotanou a Želatínovým stužovačom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksvajce
150 gcukor kryštálový
100 gmúka hladká
30 gHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
300 mlsmotana pochúťková
100 gcukor práškový
citrónová kôra z 1 citróna-nastrúhaná
1 balíčekŠľahačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmlieko
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
700 govocie (napr. ríbezle, maliny, čučoriedky, černice)
Na ozdobenie
2 balíčkyTortové želé číre Dr. Oetker
50 gcukor
500 mlvoda
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
1

Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do vyšľahaných vajíčok. Masu vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť.

Doba pečenia: 15 - 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom do tuha. Pridáme do krému a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť.

3

Po stuhnutí rozvrstvíme na koláč po celej ploche ovocie a zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.