Flag

Makové buchty

12 ks
Jednoduché
40
Buchty ako od babičky so 100 % Mákom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Buchty môžeme pripraviť napr. s jablkovou alebo tvarohovou náplňou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
soľ
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
250 mlmlieko polotučné vlažné
75 gmaslo rozpustené
1 ksvajce
Na náplň
150 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
100 mlmlieko polotučné
50 ghrozienka
Na potretie
100 gmaslo rozputené
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm) s vyšším okrajom
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne zmiešame v hrnci mak s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a hrozienka, krátko povaríme a necháme vychladnúť.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát (asi 30 x 40 cm) a nakrájame na 12 rovnakých dielov.

4

Do stredu každého dielu nanesieme náplň. Okraje cesta spojíme stlačením a prenesieme na vymastený plech spojenou časťou nadol. Povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme vanilkovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

5

Buchty necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Buchty môžeme pripraviť napr. s jablkovou alebo tvarohovou náplňou.