Flag

Malinový topping s granátovým jablkom

asi 4 poháre à 350 ml
Jednoduché
40
Topping ideálny na ochutenie a ozdobenie palaciniek, zmrzliny a iných dezertov. Pripravte si ho doma aj Vy, s Gelfixom Klasik 1:1 od Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Hodí sa na čerstvé pečivo, vianočku alebo ohriaty na zmrzlinový pohár. Ak topping chceme mať bez zrniečok, po rozmixovaní ho precedíme.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
600 gmaliny očistené
0.03granátové jablko
1 kgcukor
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
šťava z 1 citróna
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu toppingu vložíme do veľkého hrnca maliny. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a pridáme vylúpané zrniečka granátových jabĺk. Pridáme obsah balenia Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a citrónovú šťavu a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného toppingu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Hodí sa na čerstvé pečivo, vianočku alebo ohriaty na zmrzlinový pohár. Ak topping chceme mať bez zrniečok, po rozmixovaní ho precedíme.