Flag

Mangovo-avokádová zmrzlina

asi 8 porcií
Jednoduché
30
na horúce letné dni
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 ksmanga zrelé
1 ksavokádo zrelé
2 KLcitrónová šťava
15 gcukor práškový preosiaty
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
2 PLmed tekutý
1 KLrum
250 gsmotana kyslá
Na ozdobenie
ovocie
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Mango rozpolíme, vyberieme kôstku. 1/2 polovicu manga rozkrájame na drobné kocky, druhú uschováme na ozdobu. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu, ktorú vidličkou dobre roztlačíme spolu s mangovými kockami. Pokvapkáme citrónovou šťavou, a ihneď s cukrom, vanilkovým cukrom, medom, rumom a kyslou smotanou rozotrieme na hladký krém.

2

Do pripravenej misky naplníme mango-avokádový krém a dáme na 3 hodiny zamraziť. Ideálne cez noc.

3

Zmrzlinu rozdelíme do misiek, ozdobíme nakrájanou druhou polovicou manga a ľubovoľným ovocím.