Flag

Mikulášske Cake pops

20 ks
Jednoduché
50
zábavné
Zloženie
Príprava
Náš tip
Okrem guľôčok môžeme z hmoty vytvoriť rôzne tvary, napr. srdiečka, kocky a pod.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
90 mlvoda
30 gmaslo
30 gkakao preosiate
1 ksvajce
80 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
50 gjogurt biely polotučný
70 gmúka polohrubá
0,5 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
na špičku nožaSóda bikarbóna Dr. Oetker
30 gkokos strúhaný
100 gmascarpone alebo nátierkové maslo
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
1 balenieZdobenie 4 druhy biele Dr. Oetker
1 balenieZdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy biele Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku zahrejeme vodu s maslom a kakaom a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.

2

V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajce s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme jogurt, vychladnutú zmes a múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou a kokosom a krátko na strednom stupni vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho rozdrobíme do misy, pridáme mascarpone a vanilkový cukor a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme valček, ktorý rozdelíme na 20 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku, odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.

4

Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale. Špajdle rozlomíme na polovicu, koniec špajdle namočíme do polevy a zapichneme do guľôčky. Necháme v chladničke stuhnúť.

5

Guľôčky na špajdli namáčame do poliev a ihneď zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Náš tip

  • Okrem guľôčok môžeme z hmoty vytvoriť rôzne tvary, napr. srdiečka, kocky a pod.