Flag

Mikulášske makrónky

asi 25 ks
Stredne náročné
40
čertovsky dobré
Zloženie
Príprava
Náš tip
Najemno namleté mandle je možné nahradiť mandľovou múkou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksbielok
100 gcukor
100 gmandle mleté
160 gcukor práškový
Na náplň
150 gtvaroh polotučný
2 zarovnané KLškorica mletá
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balenieVanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
1 zarovnaná PLdžem brusnicový
Na ozdobenie
1 balenieZdobiaca tuba biela Dr. Oetker
1 balenieZdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec zľahka vmiešame namleté mandle zmiešané s práškovým cukrom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme pusinky s Ø asi 3 cm. Plechmi niekoľkokrát pobúchame o podložku, aby sa makrónky zbavili vzduchových bublín. Makrónky necháme na plechu ešte asi pol hodiny schnúť. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

2

Makrónky necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vymiešame tvaroh so škoricou, vanilínovým cukrom a vyškrabanou dreňou zo struku. Náplň nanesieme na spodnú časť polovice makrónok. Do stredu nanesieme brusnicový džem. Povrch zvyšných makrónok ozdobíme tubou a dozdobíme perličkami. Necháme krátko zaschnúť a zlepíme s druhou polovicou makrónok.

Náš tip

  • Najemno namleté mandle je možné nahradiť mandľovou múkou.