Flag

Nepečená jablková torta

asi 12 porcií
Jednoduché
40
Jablková dobrota so Zlatým klasom pre malých i veľkých maškrtníkov
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

-
800 gjablká očistené, nakrájané na štvrťky a zbavené jadrovníkov
400 mlvoda
4 zarovnané PLcukor
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 baleniepiškóty okrúhle (240 g)
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu torty do väčšieho hrnca vložíme jablká, 200 ml vody, cukor a škoricový cukor a varíme, kým jablká nezmäknú. Jablká rozmixujeme ponorným mixérom. Vo zvyšných 200 ml vody rozmiešame Zlaté klasy s vanilínovým cukrom. Prilejeme k jablkám a ešte asi 2 minúty povaríme.

2

Dno tortovej formy vyložíme piškótami, nalejeme polovicu jablkovej zmesi a uhladíme. Na zmes rozložíme vrstvu piškót a zalejeme jablkovou zmesou. Odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

3

Na ozdobenie ušľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Odstránime okraj formy. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a tortu ozdobíme.