Flag

Netradičný džem zo sliviek

asi 7 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
S Pektínom Dr. Oetker si môžete pripraviť tento originálny džem so sliviek ale aj mnoho ďalších chutných džemov, marmelád či želé.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto vína môžeme použiť aj červenú ovocnú šťavu, napr. hroznovú.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1,5 kgslivky (očistené, odkôstkované)
2 kspomaranč chemicky neošetrený
350 mlvíno červené
2 balíčkyŠkoricový cukor Dr. Oetker
700 gcukor
1 balíčekPektín Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Slivky, víno, pomarančovú šťavu, kôru a škoricový cukor v hrnci dobre premiešame. Pektín Dr. Oetker zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.

3

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

4

Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.

Náš tip

  • Namiesto vína môžeme použiť aj červenú ovocnú šťavu, napr. hroznovú.