Flag

Ovsený nákyp

2 porcie
Jednoduché
30
Naše kaše nie sú len na raňajky. Pripravte si ich ako dezert v podobe ovseného nákypu z ľubovoľnej ovsenej kaše Dr. Oetker a vanilkovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 balíčekOvsená kaša vanilka Dr. Oetker
150 mlvoda horúca
1 ksžltok
20 gmaslo rozpustené
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
kompót ové ovocie (marhule, slivky, višne) dôkladne odkvapkané
1 ksbielok
10 gcukor
Ešte potrebujeme
zapekacia misa 2x
elektrický ručný šľahač
Picture - Ovsená kaša vanilka Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

V mise pripravíme kašu s horúcou vodou podľa návodu na obale a necháme asi 5 minút odstáť. V inej miske metličkou rozšľaháme žĺtok, maslo a vanilkový cukor dohladka. Kašu nanesieme do maslom vymastených misiek na zapekanie. Povrch zalejeme zmesou a pokladieme odkvapkané ovocie. Z bielku a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na ovocie a vložíme do predhriatej rúry zapiecť dozlatista.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C