Flag

Pečené jablká s mascarpone a karamelovým cukrom

4 porcie
Jednoduché
20
na chladné jesenné dni
Zloženie
Príprava
Náš tip
Karamelový cukor môžeme nahradiť Trstinovým cukrom s rumovou arómou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
4,8 ksjablká stredne veľké
50 ghrozienka
2 PLrum
50 gorechy alebo mandle nahrubo nasekané
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
4 PLmaslo
Na krém
200 gmascarpone
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
zapekacia misa
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Jablká so šupkou omyjeme, osušíme a prepolíme. Lyžičkou vydlabeme dužinu okolo jadrovníka.

2

Hrozienka namočíme do rumu, premiešame s nasekanými orechmi alebo mandľami a karamelovým cukrom.

3

Zmesou naplníme jablká a navrch položíme lyžicu masla. Jablká dáme do maslom vymastenej zapekacej nádoby a prikryjeme alobalom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pod alobalom, odkryjeme a dopečieme odkryté.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

4

Mascarpone premiešame s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.

5

Jablká vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť. Ihneď podávame ešte teplé s mascarpone.

Náš tip

  • Karamelový cukor môžeme nahradiť Trstinovým cukrom s rumovou arómou.