Flag

Perník s vanilkovým krémom

asi 24 porcií
Jednoduché
65
Jednoducho skvelý perník so Zlatým klasom Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
450 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
300 gcukor
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 ksvajce
200 mlmlieko polotučné
150 mlolej
Na krém
1 lmlieko polotučné
3 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
3 zarovnané PLcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
250 gmaslo
1 PLrum
Na ozdobenie
70 gčokoláda strúhaná
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a kakaom. Pridáme vajcia, mlieko a olej a metličkou vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Perník necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému nalejeme do väčšieho hrnca 750 ml mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy s cukrom a vanilínovým cukrom. Nalejeme do vriaceho mlieka a povaríme asi 1 minútu. Do horúceho krému nakrájame maslo a miešame dokiaľ sa maslo celkom nerozpustí. Pridáme rum a horúci krém nalejeme na perník a uhladíme.

4

Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou.