Flag

Pesto

asi 3 poháre
Jednoduché
20
talianska klasika
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
3 PLorechy píniové (asi 50 g)
100 gbazalka čerstvá alebo mrazená (jemne nasekaná)
3cibuľa (ošúpané, nakrájané)
50 gparmezán nastrúhaný
200 mlolej olivový
2 KLsoľ
2 - 3 strúčikycesnak (nemusí byť-podľa chuti)
1 PLvoda (teplá)
1 KLPomôcka na konzervovanie Dr. Oetker
olej olivový (na pokvapkanie)
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
Picture - Pomôcka na konzervovanie Dr. Oetker
1

Píniové oriechy dáme do igelitového vrecúška a valčekom rozmelíme. Spolu s bazalkou, nakrájanou cibuľou, parmezánom, olejom a soľou (prípadne aj s cesnakom) rozmixujeme ručným mixérom, najlepšie v sklenej alebo kovovej nádobe na kašu (nádoba z plastu nie je vhodná kvôli zápachu z cibule).

2

V 1 PL teplej vody rozmiešame pomôcku na konzervovanie, vmiešame do pesta a plníme ním menšie poháre. Pokvapkáme olejom a ihneď zavrieme viečkom.