Flag

Pralinky s vaječným likérom

asi 24 ks
Jednoduché
25
pre dospelých maškrtníkov
Zloženie
Príprava
Náš tip
Vaječný likér môžeme nahradiť iným druhom krémového likéru. Miesto silikónovej formy na pralinky môžeme použiť podnos z bonboniéry.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 balenieŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
5 PLvoda
220 mlvaječný likér
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
silikónová forma na pralinky
24 kspapierové košíčky malé
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu praliniek vypláchneme formu studenou vodou.

2

Želatínu pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Do rozpustenej želatíny metličkou vmiešame vaječný likér. Zmes vlejeme do silikónovej formy, zakryjeme kuchynskou fóliou a vložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny.

3

Odstránime fóliu. Pralinky opatrne uvoľníme a vyberieme z formy.

4

Polevu rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli a pomocou vidličky pralinky namáčame. Pralinky necháme zatuhnúť a vložíme do papierových košíčkov.

Náš tip

  • Vaječný likér môžeme nahradiť iným druhom krémového likéru. Miesto silikónovej formy na pralinky môžeme použiť podnos z bonboniéry.