Flag

Pruhovaný želé dezert

asi 12 porcí
Jednoduché
40
jarné osvieženie
Zloženie
Príprava
Náš tip
Dezert môžeme podávať so šľahačkou a lístkom mäty alebo medovky. Na dezert môžeme pred naliatím poslednej vrstvy želé naukladať ovocie (napr. marhule alebo ananás).
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na želé
3 balíčkyTortové želé žlté Dr. Oetker
700 mlovocná šťava alebo džús
2 zarovnaná PLcukor
Na náplň
500 gmascarpone
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
200 gcukor práškový
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda (vlažná)
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Tortové želé žlté Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
1

Na prípravu dezertu pripravíme tortové želé podľa návodu na obale so šťavou alebo džúsom a cukrom. Na plech opláchnutý studenou vodou nalejeme ⅓ želé a necháme v chladničke stuhnúť.

2

Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom, extraktom, kôrou a cukrom a vymiešame dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi.

3

Na stuhnuté želé nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Nalejeme druhú tretinu želé a odložíme do chladničky stuhnúť (ak želé v kastróliku stuhlo, môžeme ho znovu rozohriať).

4

Nanesieme druhú polovicu náplne a zalejeme zvyšným želé. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom dezert nakrájame na kocky.

Náš tip

  • Dezert môžeme podávať so šľahačkou a lístkom mäty alebo medovky. Na dezert môžeme pred naliatím poslednej vrstvy želé naukladať ovocie (napr. marhule alebo ananás).