Flag

Pudingové rezy s broskyňami

asi 24 porcií
Jednoduché
70
Ľahké kakaové cesto z Prírodného kakaa Dr. Oetker s vanilkovou pudingovou náplňou doplnenou broskyňami.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
2 PLPrírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
1 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
200 gcukor práškový
250 gmaslo zmäknuté alebo margarín
1 ksvajce
1 ksžltok
3 zarovnaná PLsmotana kyslá (15%)
Na náplň
Veľký kompót z broskýň (alebo podľa chuti iné ovocie)
3 balíčkyDr. Oetker Puding aróma Vanilka
1 lmlieko
100 gcukor
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, sódou a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, žĺtok, kyslú smotanu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta na pomúčenej pracovnej ploche váľkom vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

2

Na prípravu náplne necháme kompót dôkladne odkvapkať na sitku. Potom broskyne nakrájame a poukladáme ich na cesto na plechu. Pudingové prášky uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Ešte horúci puding rovnomerne nalejeme na broskyne a uhladíme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne ním povrch prikryjeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

3

Koláč necháme vychladnúť. Potom koláč nakrájame na rezy a povrch pocukrujeme.