Flag

Rebarborový koláč

8 porcií
Jednoduché
70
Chutný a rýchly jarný koláč v hlavnej role s rebarborou. Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker mu dodá nezameniteľnú chuť.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
100 gcukor
štipkasoľ
1 ksvajce
100 gmaslo zmäknuté
Na náplň
450 grebarbora očistená
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1 zarovnaná PLzázvor najemno nastrúhaný
250 gjogurt biely
3 ksvajce
70 gmed
1 zarovnaná PLSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme na plát 23 × 33 cm, nanesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a pritlačíme ho na dno a kraje plechu.

2

Na prípravu náplne rebarboru nakrájame na malé kúsky a vložíme ich do misy. Pridáme trstinový cukor a nastrúhaný zázvor a premiešame. Rebarboru rovnomerne rozložíme na cesto. V mise zmiešame biely jogurt s vajcami, medom, škrobom a vanilkovou pastou a metličkou vymiešame dohladka. Zmes rovnomerne nalejeme na rebarboru. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnúť.