Flag

Rumové hruštičky s karamelom

asi 6 porcií
Jednoduché
40
dokonalá kombinácia chutí
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
6hrušky
400 gcesto lístkové
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Na potretie
1 ksvajce
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Na polevu
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
800 mlmlieko plnotučné
45 gcukor
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu dezertu hrušky umyjeme, olúpeme, rozkrojíme a odstránime z nich jadrovníky. Lístkové cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát. Plát nakrájame na 12 rovnakých pásov. Do dierok od jadrovníkov nasypeme trstinový cukor s rumovou príchuťou. Každú polovicu hrušky zabalíme do pásu z lístkového cesta. Prečnievajúce cesto odrežeme a vytvoríme z neho lístočky. Hrušky a lístočky nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Do cesta urobíme ostrým nožom asi 4 zárezy a pomocou štetca alebo pierka ich potrieme rozšľahaným vajcom. Povrch posypeme karamelovým trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na prípravu omáčky uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, ale s väčším množstvom mlieka, aby bol redší. Omáčku podávame k dezertu vlažnú.