Flag

Slávnostná torta s pusinkami

1 ks
Jednoduché
115
Príprava snehového cesta nebola nikdy jednoduchšia! Prvotriedne 100% sušené pasterizované vaječné bielky Dr. Oetker z chovov sliepok vo voľnom výbehu.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na pusinky môžeme podľa príležitosti použiť aj inú gélovú farbu Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balíček100 % vaječné bielky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukor
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
1 balenieZdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
špajle alebo špáradlá a kužeľ
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1

V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Väčšiu časť cesta zafarbíme gélovou farbou. Cukrárske vrecko naplníme ružovým cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme pusinky. Zo zvyšného cesta vytvarujeme malé biele pusinky, ktoré posypeme zdobením. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 90 - 120 minút

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

2

Rúru vypneme a pusinky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.

3

Jednotlivé pusinky pripevníme na kužeľ opatrne špáradlom alebo špajdľou.

Náš tip

  • Na pusinky môžeme podľa príležitosti použiť aj inú gélovú farbu Dr. Oetker.