Flag

Snehové pusinky s karamelovým trstinovým cukrom

20 porcií
Stredne náročné
50
Krehké pusinky s krémom z Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker vám osladí život.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak budeme chcieť farebné pusinky, môžeme vyšľahané bielky zafarbiť gélovou farbou Dr. Oetker. Stred naplnený krémom môžeme ešte obaliť v trstinovom cukre karamelovom Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksbielok
350 gcukor kryštálový
Na náplň
250 gmaslo zmäknuté
50 gcukor práškový
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
cukrárske vrecko na zdobenie
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Bielky s cukrom šľaháme v mise vloženej do horúceho vodného kúpeľa elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni, kým sa začnú tvoriť ostré špice. Pomocou lyžice naplníme cukrárske zdobiace vrecko tuhým snehom.

2

Cukrárskym zdobiacim vreckom vytvarujeme na plechu vyloženom papierom na pečenie pusinky jednu vedľa druhej. Vložíme do rúry (nemusí byť predhriata) a sušíme.

Doba sušenia: 3 - 4 minút

Elektrická rúra: 60 °C

Teplovzdušná rúra: 50 °C

3

Kým sa pusinky sušia, vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni zmäknuté maslo s cukrom a karamelovým cukrom na hladký krém.

4

Po upečení necháme pusinky vychladnúť. Zdobiace vrecko naplníme krémom a lepíme vždy dve pusinky k sebe, mierne stlačíme. Necháme v chlade a suchu uležať.

Náš tip

  • Ak budeme chcieť farebné pusinky, môžeme vyšľahané bielky zafarbiť gélovou farbou Dr. Oetker. Stred naplnený krémom môžeme ešte obaliť v trstinovom cukre karamelovom Dr. Oetker.