Flag

Špaldový koreňový chlieb

4 ks
Jednoduché
55
zdravé
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pečivo môžeme posypať napríklad ľanovými alebo sezamovými semienkami, rascou a hrubozrnnou soľou. V prípade potreby je možné chlieb aj zamraziť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka špaldová celozrnná
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KLsoľ
1 zarovnaná PLcukor
125 gtvarohový bylinkový syr
3 PLolej
200 mlvoda (vlažná)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme syr, olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2
Picture - Spaldový chlieb_Step-01.jpg

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm a ostrým nožom rozdelíme na 4 rovnaké diely (obr. 1).


Picture - Spaldový chlieb_Step-02.jpg

Každý diel stočíme do špirály (obr. 2) a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 240 °C

Teplovzdušná rúra: 220 °C

3

Po 10 minútach znížime teplotu a chlieb dopečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Chleby necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Pečivo môžeme posypať napríklad ľanovými alebo sezamovými semienkami, rascou a hrubozrnnou soľou. V prípade potreby je možné chlieb aj zamraziť.