Flag

Strúhaný koláč s tvarohom

asi 24 porcií
Jednoduché
40
ľahké a lahodné
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
3 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
250 gmaslo zmäknuté
4 PLmlieko
1 ksžltok
Na náplň
750 gtvaroh polotučný
300 gcukor práškový
3 ksžltok
2 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
4 ksbielok
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
strúhadlo
potravinárska fólia
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a žĺtky a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

2

Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh s cukrom, žĺtkami, extraktom a Zlatým klasom a metličkou vymiešame dohladka. V inej mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Potom sneh zľahka vmiešame do náplne.

3

Polovicu cesta na hrubom strúhadle nastrúhame na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu. Nanesieme náplň, uhladíme a zvyšok cesta nastrúhame rovnomerne na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Koláč necháme vychladnúť.