Flag

Super jahodový džem s karamelom

asi 6 pohárov
Jednoduché
40
Vychutnajte si extra porciu jahôd v džeme pripravenom s Gelfixom Super 3:1 Dr. Oetker a trstinovým cukrom. Skvelá chuť a ovocný podiel až 72%.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgjahody očistené
350 gcukor trstinový
1 balíčekGelfix Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a pomocou tyčového mixéra ich rozmixujeme. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL trstinového cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Zbytok cukru nasypeme do iného hrnca a necháme ho skaramelizovať do zlatohnedej farby (dávame pozor, aby sa nám karamel nepripálil). Do karamelu opatrne nalejeme povarené jahody. Privedieme do varu a zmes povaríme ešte minimálne 5 minút, kým sa karamel úplne nerozpustí.

3

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, primiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme dôkladne viečkami a obrátime na 5 minút hore dnom.